Mindre data, Mera Karta

Idreveckan – eldsjälaproletärerna

Under sommaren tillbringade några få utvalda ur Ärla Elit en tävlingsvecka uppe i Idre där Kart-Bosse ordnat tävlingar, som han alltid gör. Tävlingarna är precis den sortens tävlingar som vi i Ärla IF vill stödja med stort engagemang, drivet av eldsjälar och inte något jävla storkommersiellt SOFT-jippo. Det är tydligt att Idreveckan ligger utanför den inte så berömda, men ack så påtagliga Dala-SOFTkoncernen som hittills drivit sporten i fördärvet.

På Kart-Bosses tävlingar är det inget jippo. Man kommer dit och gör det man ska. Duscha får man göra hemma, så ingen hänsyn till någon arenautformning är att tala om. SI-enheter piper inte och stör således inte fågellivet. Våfflor steks för hand över öppen eld. Sprintorientering finns förvisso med på programmet, men avgörs i terräng med svåra, snabba banor mer likt medeldistans. Annars är det långt. Är det inte långt så är det svårt. Men för det mesta är det bådadera och således kanske de sista tävlingarna i detta land som vill behålla orienteringens själ.

Ärla Elit var självklart med och ritade in sina vägval efteråt. Med penna och papper, ett felfritt system som förpassar dagens GPS-tracking på arenor man inte får använda mobiltelefoner på till avbytarbänken.

De som vill bländas av den tekniska orienteringen och kolla in snabba tider av Ärlas grabbar på dessa fina tävlingar gör klokt i att spana in Kart-Bosses blogg från och med den 6/1 2013. Fina bilder på terräng och någon snyggt löpande Ärlatjur är även det att förvänta.

Lämna en kommentar